Mutfak Tezgâhlarının Montaj Ve Kurulumu

Mutfak Tezgâhlarının Montaj Ve Kurulumu

Tezgâhlar Çizilir Mi

Ahşap mutfak tezgâhı ürünlerinin montaj ve kurulumunda ilk olarak kullanıcıların özel ölçü ve projelerine göre üretimler yapılmaktadır. Özel isteklere göre ocak ve eviye yerleri cnc ile kesilmektedir ve seçilen renklerde koruma yağ uygulamaları yapılmaktadır. Süpürgelikleri ve montajda sizlere gerekli olacak bütün elemanlarda adrese teslim edilmektedir. Ayrıca tezgâhlar her zaman montaja hazır bir halde gönderilmektedir ve benzer işleri yapan herkes tarafından monte yapılabilir. Tezgahlar ambalajından çıkarıldığında bekletmeden monte edilmesi gerekmektedir köşe ya da U tezgahlarda bir mobilyacıdan hizmet alınması önerilmektedir. Mutfak proje aşamasında ise ocak ya da eviye yerleri birbirlerinden ve kenar noktalarından en az yirmi santimetre uzakta olması gerekmektedir ve tezgâhlar ile duvar arasında da mutlaka 3-4 mm ara olacak şekillerde monte edilmelidir. Tezgahların altına su ve neme kaşı da özel uygulamalar yapılmaktadır.

En çok merak edilen konular arasında yer almaktadır ve tezgahlar olası darbe ya da kazalarda hemen etkilenmez ve çizilmezler, ancak çizmek için uğraşılırsa çizilmektedir. Eğer ki mutfak tezgâhı ürünleri çizilirse de tamiri oldukça kolaydır ve tezgâhları satın altığınız yerlerden hediye olarak gönderilen kutu zımpara ürünleri ile çizikler kısa sürede yok edilmektedir. Zımparanın sonrasında ise özel yağ ile tekrar yağlayarak ilk günkü parlak ve tazeliklerine tekrar dönecektir. Aynı zamanda ağaç hiçbir zaman ölmeyen bir malzeme olmaktadır ve içerisinde bulundurduğu enzimler ile çiziklerde bakteri yetişmesini engellemektedir. Çiziklerde ve olası sorunlarda ise mikrop birikmesi kesinlikle olmaz. Tezgah montajları esnasında evye yerinden çıkan ağaçlardan bir kesme tahtası da yapılabilmektedir.

Tezgâhlara Sıcak Tencere Ya da Cezve Zarar Verir Mi

Tezgâhları korumak için üretim esnasında kullanılan yağ yaklaşık olarak 100 derece sıcaklıklara kadar ağacı tamamen korumaktadır. Fakat 300 derece sıcaklık beş dakikadan sonra ahşap mutfak tezgâhı ürünlerine zarar vermektedir. Ancak çiziklerde olduğu gibi yanıklarda da tezgâhların tamirleri gerçekleşmektedir. İpeksi bir yüzeye sahip olan, gözeneksiz yüzeyleri ve derzsiz birleşimleri sayesinde kolaylıkla olası hasar ve sorunlarda temizlikleri yapılır. Ayrıca deterjanlı ve yumuşak bir yardımı ile de temizlikleri sağlanmaktadır. Tezgâhlara dökülen yiyecek ve içecekleri de bekletmeden hemen temizlenmelidir ve uzun süre beklemesi halinde lekelerin kurumasına ve zor çıkmasına neden olmaktadır. Tezgahların üzerinde sıcaktan kaynaklı halka izleri meydana gelmektedir, tencere ve tavaları sıcak halde tezgah üzerine bırakmamaya özen gösterilmesi gerekmektedir.

Mutfak Tezgâh Temizlikleri Nasıl Yapılmalıdır

Ahşap mutfak tezgâhı ve kapaklarının temizliklerinde mutlaka yumuşak bir bez parçası ile belirli bir deterjan ya da basit bir mikro fiber kumaş parçası kullanılmalıdır. İnatçı kir ve lekeleri ortadan kaldırmak için de yine yumuşak bir fırça ya da sünger yardımı ile sıvı deterjan veya cam temizleyici ürünleri kullanılmalıdır. Lekelerin dağılmasını önleyerek yüzeyin parlaklığının kaybolmaması için de deterjanı kuru bir bez ile bütün izler kısa sürede çıkarılmaktadır. Cilalı yüzeyler düz yüzeyler kadar dayanıklı olmadığından dolayı temizlik işlemleri her zaman daha dikkatli ve özenli yapılmalıdır. Su, sabun cam temizleyicileri ile çıkarılamayan kurumuş ve eski lekeler, kimyasal ürünlerin yerine sirke kullanılarak ovalamadan çıkartılabilir.