Çocuk Psikiyatristi Kimdir?

Çocuk Psikiyatristi Kimdir?

Çocuk Psikiyatrisi Neler Yapar?

Tıp eğitimi alıp, bu eğitimi tamamlamış olan ve çocuk-ergen ruh sağlığı alanında uzmanlaşmış kişilere çocuk psikiyatri doktoru denilmektedir. Çocuk psikiyatri doktoru çocuk ve ergenlerin ruh sağlığı ile ilgili olan problemlerinde ve sıkıntılarında başvurulacak en doğru kişilerdir. Gerek ebeveynlerin gerekse öğretmenlerin gözlemleri sonucunda çocuğun yaşadığı sıkıntıları görebilmek mümkündür. Bu gibi durumlarda destek alabilmek için adresini ziyaret edebilir ve iletişime geçebilirsiniz. Çocuklarda gelişim dönemlerinde oluşabilecek olan bilişsel, ruhsal ve akademik alanlarda meydana gelen bütün sıkıntılar çocuk psikiyatrisini kapsar.

Çocuk ve Ergenlerde Ruh Sağlığı

Çocuklarda yaşanan ruhsal problemlerin tanısı ve tedavisi alanında başvurulacak en doğru yer olan çocuk psikiyatri doktorlarının yaptığı konulara değinecek olur isek;

  • Çocuklarda görülen ruhsal rahatsızlıklarla ilgili doğru tanıyı koyabilir. Gerekli görülen tedavi şeklini uygular.
  • Tedavi sürecinin planlamasını yaparak ilerlenecek yol haritasını belirler.
  • Gerek gördüğü durumlarda psikoterapi seansları yapabilir.
  • Çocukta herhangi bir ruhsal problem tespit edemez ise gerekli durumlarda aile danışmanlığı hizmeti sağlar.
  • Gerek gördüğü durumlarda hastanede tedavi için yatış sağlar ve bu süreci takip eder.

Çocuklar ve ergen bireyler yaşadıkları değişimler sonucu, çevresel faktörlerden, ailesel faktörlerden dolayı zaman zaman ruhsal olarak çaresizlik, umutsuzluk, öfke nöbetleri gibi sorunlar yaşayabilirler. Bütün bunların yanı sıra yaşanan travmatik ve olumsuz olaylar da bireylerde ruhsal problemlere yol açabilmektedir. Çocuk psikiyatri amacı da tam bu noktada devreye girerek var olan bir rahatsızlık var ise doğru tanı ile doğru tedaviyi vermektir. Hastalık ortaya çıkmadan kendini gösteren belirtiler ile çocuk psikiyatrinin bir amacı da rahatsızlık meydana gelmeden tedaviyi sağlayarak hastalığın meydana gelmesini önlemektir. Çocuklar bazen dile getiremediği sıkıntıları davranışa dökerek gösterirler.