Yük Asansörü Hakkında

Yük Asansörü Hakkında

Tek veya İki Kapılı Olabilir

Sağlık sektöründen inşaat sektörüne kadar birçok farklı sektörde kullanılan yük asansörleri insanların hayatını kolaylaştırır ve aynı zamanda iş gücünden tasarruf edilmesini sağlar. Amacına yönelik kullanılan yük asansörleri, ağır eşyaların merdiven çıkmadan ve çok kolay bir şekilde katlar arasında dağılımını sağlar.

Düzenli Bakım Şart

Genelde iki kapıdan oluşan yük asansörlerinin içerisinde büyüklerin rahatça taşınabilmesi için özel bir sistem bulunur. Bazı sektörlerde çift taraflı kapı girişleri bulunabilir. Mağazalarda ise depo ve müşteri girişi ayrımı yapılır. Okullarda kullanılan yük asansörü temizlik malzemelerinden kitaplara kadar birçok donatının katlar arasında taşınmasına yardımcı olur.

En Çok Kullanılan Sektörler

Diğer tüm asansör türlerinde olduğu gibi yük asansörlerinin de düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Asansör yönetmeliğine göre bakımı yapılan asansörlerin raporları tutulur. Yük asansörleri insan değil, eşyaları ve diğer cansız nesneleri taşımak amacıyla tasarlanmıştır. En kısa sürede en yüksek verimin alınmasını sağlayan zamandan ve iş gücünden tasarruf edilmesini sağlar. Aynı zamanda bina içlerinde oluşabilecek maddi zararların da ortadan kalkmasını sağlar. Yük asansörleri en çok inşaat ve sağlık sektöründe kullanılır. Bu sayede insan asansörleri meşgul edilmez ve insanlar rahatlıkla katlar arasında kendileri için özel olarak tasarlanan asansörlere binebilirler. Katlar arası geçiş süreleri ve asansörün boyutları talep eden firmanın bir taşıma özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir.