Kedilerin Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? Kedi Kumu Nasıl Düzenlenir?

Kedilerin Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? Kedi Kumu Nasıl Düzenlenir?


Kediler kaç yaşında olursa olsunlar tuvalet eğitimi alabilmektedirler. Bu eğitimi alabilmeleri için küçük yaşlarda olmaları gerekmez. Evimize gelen bir kedi yavru da olsa, yetişkin de olsa ilk günden başlamak üzere tuvalet eğitimi verilmesi gerekmektedir. Kediler tuvaletlerini evde hazırlanan bir kum kabına yapmaktadırlar. Yapılması gereken tek şey kediyi bu kum kabının içine bırakarak tuvaletini oraya yapması gerektiğini ona göstermektir. Sonrasında kedi, içgüdüsel nitelikleri sayesinde tuvaletini bu kabın içerisine yapması gerektiğini anlayacaktır.

Kabın içerisine konulması gereken kedi kumları petshoplarda rahatlıkla bulunabilmektedir.

Bu kumlar özel olduğu için idrarı tamamen emer ve etrafa koku yayılmasına engel olurlar. Bu sebeple herhangi bir kum değil, mutlaka kedi kumu kullanılması gerekir. Kedi kumları kabın içerisine 4 parmak kalınlıkta olacak şekilde koyulmalıdırlar. Buradaki amaç, kedilerin tuvaletlerini yaptıktan sonra üzerini örtmek istemelerinden kaynaklanır. Yani üzerini örtebilecekleri kalınlıkta olması gerekmektedir. Eğer kalınlık yeterli olmazsa, üzerini yeteri kadar örtemeyecekleri için sıkıntı yaşarlar. Dolayısı ile bu konuya dikkat edilmesinde fayda vardır.

Kediler tuvaletlerini yaparken izlenmek ve rahatsız edilmek istemezler.

Bu sebeple kedi kumunun evin içerisinde tenha bir bölüme koyulmalıdır. Eğer tuvalet dışkı şeklinde meydana gelmişse, bu sayede yayılan kokulardan da kaçınılmış olur. Kedi tuvaletini yapar yapmaz dışkı kaptan alınmalıdır. Kediler çok titiz olduklarından bu durumdan aşırı derecede rahatsızlık duyarlar. Fakat tuvalet idrar şeklinde meydana geldiyse, kum idrarı emeceği için karıştırılması yeterli olacaktır. Tüm bu sebeplerden ötürü kedilerde tuvalet eğitimi büyük önem taşımaktadır.