Hindistan'dan Ne Satın Alınır?

Hindistan'dan Ne Satın Alınır?

Yiyecekler ve Baharatla

Hindistan farklı kültürel zenginlikleri ile dikkat çeken bir ülkedir. Bu nedenle Hindistan’dan satın alınabilecek şeyler de çeşitlilik gösterir. Hindistan'ın para birimi rupidir. 2019 yılı itibarı ile 1 lira 11 rupiye denk gelir. Bu yüzden Hindistan’da uygun fiyatlarla alışveriş yapmak mümkündür. Hindistan'dan Hindistan'a özgü; yiyecekler ve baharatlar, geleneksel kıyafetler ve kumaşlar, çeşitli hediyelik eşyalar satın alınabilir. Aşağıda Hindistan'dan satın alınabilecekler kategorili bir şekilde gösterilmektedir.

Kıyafetler ve Kumaşlar

Assam çayı: Hindistan'da en çok tüketilen çaylardan biridir. Adını Hindistan'ın kuzeyindeki Assam bölgesinden alır. Farklı bir aroma ve tada sahip olan siyah bir çaydır.

Şeytantersi: Hint mutfağında baharat olarak kullanılan Şeytantersi bitkisinin adı kötü kokması sebebi ile Şeytantersidir. Halk arasında Şeytanboku olarak da bilinen bitkinin çiğ hali sarımsağı pişmiş hali ise pırasayı andırmaktadır.

Dosa: Hindistan Yarımadasına özgü krepe benzeyen bir pirinç hamurudur. Fiyatı yaklaşık 20-50 rupi arasındadır.

Pav bhaji: Yumuşak tereyağlı bir ekmek ile servis edilen sebzeli bir köri yemeğidir. Hindistan'da fast- food olarak tüketilir.

Pani Puri: Yağda kızartılan yuvarlak hamur işinin içerisine kırmızı biber, demirhindi turşusu, chaat masala, soğan, patates veya nohut karışımı doldurularak tüketilen bir atıştırmalıktır.

Saree: Renkli ve işlemeli 3 ile 5 metre arasında olan bir kumaştır. Hindistanlı kadınlar dış elbisesi olarak giyer.

Pashmina şal: İpek-kaşmir veya ipek-pamuk karışımı eşarplardır.

Lehenga: Genellikle kadınların düğünlerde giydikleri bir bluz ve uzun renkli işlemeli bir etekten oluşan geleneksel bir giysidir.

Ayurvedik ürünler: Bitkisel ve cilt bakımı için olan ürünlerdir. Safran, kına, yeşil çay, karanfil gibi bitkilerin karışımları ile oluşturan detoks etkisi sunan ürünlerdir.

Hediyelik Eşyalar

Madhubani resimler: Karmaşık Hint desenleri ile oluşturulan çeşitli Hint temalarının işlendiği resimlerdir.

Kandil: Çeşitli tür boyut ve şekilleri bulunan geleneksel kandil lambaları ev dekoru için birebirdir.

El işi kuklalar: Hindistan kültürünü yansıtan geleneksel kuklalardır.

Hindistan'da bunun gibi daha birçok satın alınabilecek şeyler mevcuttur. Örneğin Hindistan mücevher üretimi ve kullanımı bakımından ileri bir ülkedir. Hindistan'dan dönerken çeşitli mücevherler almak iyi bir fikir olabilir.