Deri Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Deri Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Deri çanta modelleri herkesin gardırobunda bulunan en önemli parçalardan biridir. Sık sık kullandığımız deri çantaları satın alırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Deri Çantanın Duruşu Önemlidir

Deri çanta modeli satın alırken çantada herhangi bir hata olup olmadığı dikkatli bir şekilde kontrol edilmelidir. Seçmiş olduğunuz deri çantanın dokusunun pürüzsüz ve yumuşak bir dokuya sahip olması çok önemlidir. Deri çantaların bakımı diğer çantalara oranla çok daha kolaydır.

Dikişlerini İnceleyin

Deri çanta satın alırken dikişleri incelemeye çok dikkat edin. Deri çantanın en önemli noktalarından biri de dikişleridir. Güçlü ve kaliteli dikişlere sahip olan deri çantaları tercih edin. Dikişleri güçlü olan çantaların çok daha dayanıklı olduğunu sakın unutmayın.

Astarı İnceleyin

Deri çanta astarı önemlidir. Astarı kontrol edebilmek için çantanın içini açmanız gerekmektedir. Astarın bozulmayacak ve parçalanmayacak bir kaliteye sahip olması gerekmektedir.

Koklayın

Deri çanta olup olmadığını anlamak için koklamak önemlidir. Derinin doğal bir kokusu vardır. Kokladığınızda burnunuza kesinlikle kimyasal bir koku gelmelidir. Kaliteli bir derinin güzel koktuğunu unutmayın.

Garanti Şartlarını İnceleyin

Markalı bir deri çanta satın alıyorsanız mutlaka garanti süresini ve iade şartlarını incelemeye çok dikkat edin. Deri çantanıza bir şey olursa iade edebilmeli veya değiştirebilmelisiniz.

Çantaya Takılı Parçaları Kontrol Edin

Deri çanta üzerinde yer alan parçaların kuvvetli olup olmadığına bakın. Ağırlığı taşıyıp taşıyamayacağını kontrol edin.